Lista produselor producatorului Tonfisk Design

Tonfisk este un brand finlandez de design specializat în producerea de cadouri realizate manual - seturi și obiecte pentru masă și servit băuturi – care are ca valoare cheie creativitatea și care în mai puțin de 4 ani a făcut furori pe scena design-ului internațional. Tocmai de aceea fiecare produs Tonfisk în parte este creat cu scopul de a produce nu încă o formă, ci o idee cu totul nouă! Având în minte ocaziile speciale, Tonfisk realizează produse menite să atragă atenția atât celui care oferă, cât și celui care primește, făcând din obiecte cadouri care nu se uită.


Fondat în 1999, Tonfisk numară acum clienți în aproximativ 40 de tări din lumea întreagă. Toată gama de produse se bazează pe o filozofie proprie, care nu sacrifică nimic din calitate, funcționalitate și estetică, pentru a realiza soluții durabile care să nu fi fost văzute nicăieri altundeva. Cu idei originale, cu un design extrem de atractiv și o calitate excelentă a execuției manuale, produsele Tonfisk sunt primite mereu cu o plăcere sinceră și o apreciere care durează în timp. Numele “tonfisk” înseamnă “pește ton” în suedeză. Ideea acestui nume le-a venit fondatorilor uitându-se pe o conservă de ton. “Multe idei de nume ne-au venit în minte, dar numai Tonfisk ni s-a părut că se potrivește ideii noastre despre ce voiam să facem... ceva fresh, neconvențional, dar în același timp foarte comercial.”


După ce s-a lansat internațional în 2000, brandul a primit recunoaștere imediată, fiind invitat la mai multe expoziții din diverse țări și bucurându-se de o mediatizare masivă. Gama WARM semnată Tonfisk a devenit rapid una dintre cele mai în tendințe obiecte. În 2001, printre clienții Tonfisk au început să se numere “Muzeul de Arta Modernă” din New York, magazinul “ Harrods” din Londra și “Corsocomo” din Milano. Acum, Tonfisk este privit ca unul dintre cele mai strălucite branduri de design din Finlanda.


Referințe în presa de specialitate au apărut în reviste precum: Wall­paper*, Elle Decoration, Living etc.