European Plastic Pact: să folosim doar plastic reciclabil

European Plastic Pact: Să folosim doar plastic reciclabil, începând din 2025.

Interall Group – printre primii semnatari din rândul furnizorilor de produse promoționale eco

 

Știrile verzi de astăzi vin din Țările de Jos. În această primăvară s-a lansat la Bruxelles European Plastic Pact, un set de acorduri între guverne, importanți jucători din toate ramurile economiei, firme producătoare de plastic și reciclatori. Printre primii 80 de semnatari se numără Interall Group. Celebra companie olandeză este de mai bine de 40 de ani lider de piață în producerea de promoționale creative și eficiente, cu o distinctă amprentă europeană. Preocuparea sa pentru reducerea deșeurilor din plastic e bine știută, deci implicarea în acest acord a fost un gest firesc. Mai ales că, unul dintre principalele obiective ale European Plastic Pact este să folosim doar plastic reciclabil sau reutilizabil, începând din 2025.

 

Accelerarea reutilizării și reciclării plasticului de unică folosință

Producând și inovând sub sloganul „Gifts with a smile”, Interall Group a făcut un pas important în demersul său de reducere a deșeurilor prin semnarea unui parteneriat exclusiv cu Plastic Bank. Acesta susține misiunea companiei olandeze de a deveni un furnizor mondial de produse promoționale eco ce ajută cu adevărat la curățarea oceanelor de plastic. Parteneriatul sprijină totodată comunitățile defavorizate din Haiti, Filipine și Indonezia, care contribuie efectiv la colectarea deșeurilor.

Revenind pe bătrânul continent, pentru a menține curat mediul acvatic și terestru #EuropeanPlasticPact a stabilit câteva obiective pe care se angajează să le atingă până în 2025.

  • accelerarea reutilizării și reciclării produselor și ambalajelor din plastic de unică folosință;
  • producerea de ambalaje din plastic ce pot fi complet reciclabile și, pe cât posibil, potrivite pentru refolosite;
  • reducerea consumului inutil de plastic, precum și reducerea cu cel puțin 20% a materialelor plastice obținute din petrol;
  • îmbunătățirea capacitații actuale de colectare, sortare și reciclare cu cel puțin 25%;
  • utilizarea a cel puțin 30% plastic reciclat în fabricarea de ambalaje și produse noi.

 

Parafrazând un citat celebru, viitorul va fi eco sau nu va fi deloc.

Posted on 2020-06-16 Noutăți din industrie 0 729

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Prev
Next